A Társadalmi Innovációs Központ Alapítvány ebben a képeskönyvben mutatja be Budapest egyik legszerethetőbb kisvárosias részét, ahol keveredik az új a régivel, főváros a vidékkel, a pezsgő a nyugissal, a belváros a lakónegyeddel, a város a zölddel.

A Társadalmi Innovációs Központ Alapítvány a Berczeli Péter és Schmal Róza szerző páros együttműködésében készülő kiadványhoz támogatást nyert a Nemzeti Kuturális Alaptól.

A Társadalmi Innovációs Központ Alapítvány Ferenc téri klubjának programja egy gyerekeknek szóló, játékos helytörténeti képeskönyvre kért további támogatást a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány V. Élő Adás elnevezésű közösségi adománygyűjtő estjén, ahol 704.000Ft-ot kaptak felajánlásként, aminek köszönhetően grafikailag befejezhetik a jelenleg felénél tartó böngészőt, elkészítik a könyvet és egy nagyszabású könyvbemutatót is szervezhetnek, gyerekprogramokkal.

Amennyiben szeretne hozzájutni a kiadványhoz írjon nekünk a tarsadalmiinnovacioskozpont [kukac] gmail [pont] com email címre!

Az adománygyűjtő est további fotói a Ferenc Tér Klub honlapján tekinthetőek meg.

Az Adománygyűjtő Est

Az alábbi videón az V. Élő Adás című rendezvényt láthatjuk, ahol 3,4 millió Ft gyűlt össze a 9. három kerületi projekt javára, a november 27-én a Corvin Hotelben megrendezett eseményen. 2019-ben a Társadalmi Innovációs Központ Alapítvány Ferenc téri Képeskönyv időutazóknak, a Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő nyári tábora és a Kilencben az Élet blog és közösség projektjei javára ajánlották fel adományaikat magánszemélyek, vállalkozók és nagyvállalatok.

A videót Berecz Péter és Meggyes Bence egyetemisták készítették.

A Budapest 100 Hétvége

A Kortárs Építészeti Központ és a szervezésben résztvevő önkéntesek elkötelezett és kitartó munkájának köszönhetően 2020-ban sem marad a főváros a Budapest 100 hétvége rendezvénye nélkül, amelynek már évek óta szerves helyszíne három, a Ferenc Tér köré koncentrálódott, egymástól alig 100 méterre lévő ház: az idei események során látogatható házak egyikében tartják meg a „Képes útikalauz Ferenc téri időutazóknak” elő – könyvbemutatóját.

A szeptember 19-20 – ai hétvégén tartandó események és a hamarosan megjelenő könyv kapcsán Berczeli Péterrel, a kiadvány egyik megálmodójával és Nagy Gergellyel, a kerületi helyszínek egyik szervezőjével Oláh Roland beszélgetett a Rádió 9 adásában: